#54

Eerste IDM weekend

Race 1:

Met de start kwam ik zeer goed van plek en kon als 8e de eerste bocht in. Door een kleine aanvaring met een andere rijder moest ik van m’n gas af waardoor ik verder kon rijden op plek 10. Hier liep ik vast op Pepijn Bijsterbosch die 9e reed. Eindelijk heb ik hem na 5 ronden kunnen inhalen en ook direct een gat kunnen slaan. Ik liep ronde na ronde verder in op de ex world superbike coureur Dominic Schmitter. Helaas moest hij drie ronden voor het eind de pitstraat in wegens een afgebroken versnellingspook, en konden we niet strijden om de 8e plek. Uiteindelijk heb ik de finish lijn als  8e gepasseerd. Al met al een fijne wedstrijd en neem 8 punten mee.

De tweede race op Oschersleben, ging laat in de middag van start:

Wederom had ik een goede start en zat er mooi bij. Een zevende plek had ik weten te bemachtigen en die wilde ik graag verdedigen. Halverwege de race kwam Kerschbaumer mij voorbij en die moest ik laten gaan. Het gevoel met mij en de fiets was goed en de achst plek zou dan het resultaat moeten zijn. Helaas was het geluk niet aan mijn zijde want in de laatste twee ronden begon mijn motor te haperen. Het gevolg was dat in de laatste ronde eerst Lucy Glockner me op het rechte stuk voorbij kwam en ook Pepijn Bijsterbosch dit vervolgens deed. Een tiende plek, en daarmee 6 punten, was het eindresultaat.

Met in totaal 14 punten sta ik na het eerst raceweekend op een achste plek. Met een doel van top tien moet ik daarmee tevreden zijn, al weet ik dat in race twee er meer in had gezeten. Al met al kijk ik terug op een goede start van het seizoen.  En verheug mij nu al weer op de volgende race, die wederom op Oschersleben zal zijn, namelijk op 10 juni.

Wie weet zien we elkaar daar!!

De Bobster #54

« Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwste fotoalbums

OW CUP 16-8-2015 GAMMA RACING DAY 2015 assen 4-4-2015

Sponsoren