#54

Test Valencia

9 Maart was het dan weer zo ver! De eerste training van het jaar. 

De weer voorspellingen waren super! De eerste sessie was alleen de baan nog een beetje nat, wel ben ik naar buiten gegaan om de eerste meters te maken. Het was erg wennen om weer op de dikke Superbike te rijden. De rest van de dag was het de baan super. We hebben ons niet gericht op ronde tijden maar meer op het gevoel met de motor.

De tweede dag was het wederom super weer. We hebben ons gericht op mijn rijstijl toen het gevoel weer terug was. Op de data zagen we dat ik te snel achter elkaar terug schakelde met het aanremmen. Hierdoor was de motor erg onrustig. Dit is naar mate de dag vee beter geworden en de motor was nu ook veel rustiger waardoor ik makkelijker kon rijden.

De derde en laatste dag waaide het extreem hard en was de baan vrij koud. Dit konden we ook gelijk zien aan de banden. de achterband was na 1 sessie al kapot. Ik heb toen met Pirelli overlegd wat we het beste konden doen. Dit was de banden spanning omhoog brengen. Dit heeft erg geholpen. Op het einde van de dag was er een kleine sprint race gepland waar iedereen aan mee kon doen, dit was ook nieuw voor mij omdat het een vliegende start was. Ik kon vanaf pole posistion starten. De orginisator had gekeken naar de snelste tijden die er gereden was. De wedstrijd heb ik ook gewonnen met een voorsprong van 7,5 seconden.

Het team kijkt terug op een zeer geslaagd test weekend. En een goed gevoel voor dit seizoen!

 

Bobby Bos #54

« Terug naar het nieuws overzicht

Nieuwste fotoalbums

OW CUP 16-8-2015 GAMMA RACING DAY 2015 assen 4-4-2015

Sponsoren