#54

Over Bobby Bos

Mijn naam is Bobby Bos. Op en naast de baan word ik vaak Bobster genoemd..

Ik ben begonnen met crossen toen ik drie jaar oud was. Eerst op een 50cc luchtgekoeld en later watergekoeld 50cc. Dit vond plaats op de minibaan en ook mijn eerste wedstrijden waren een feit.

Toen ik 7 jaar werd kreeg ik een 65cc en op mijn negende kreeg ik de 85cc. In verband met mijn lengte hebben we dispensatie aangevraagd om op mijn twaalfde met een 125cc de baan in te gaan.

Ondertussen had ik mij aangemeld bij Molenaar NSF. Het eerste jaar werd ik afgewezen maar een jaar later mocht ik toch meedoen met de Molenaar NSF 100 cup. Aan het eind van het seizoen zijn we met acht rijders naar Zuid-Afrika gegaan voor de kampioenschappen. Dit was een super ervaring. Helaas brak ik tijdens de trainingen mijn sleutelbeen op een paar plekken en verbleef ik twee dagen in het ziekenhuis en kon ik met de race niet meedoen.

Het seizoen van 2011-2012 ben ik begonnen op de NSF maar na een wedstrijd toch de overstap gemaakt naar de nieuwe Yamaha R 125 cup. Helaas waren er twee wedstrijden verreden zodat een hoge eindklassering moeilijk werd. Toch ben ik op een tiende plek geëindigd, mede gerealiseerd door een eerste plek in Assen.

 

Toen de overstap naar de grote baan. Met de Moriwake gp cup ben ik in o.a. duitsland, belgie, frankrijk en Turkije geweest. Een super seizoen en begon lekker aan de snelheid te wennen.

 

Tussendoor nog een week naar zuid afrika geweest om daar mee te doen op een nsf 100 4 uurs race en op een 250 een 8 uurs race. Erg genoten.

 

Na dit seizoen hebben we weer een overstap gemaakt, nu een hele grote, namelijk een door Ten Kate geprepareerde Honda cbr 600. Een topfiets!! Een plan ontwikkeld dat ik na drie jaar in de top vijf van de supercup OW zou rijden. Dit ging heel anders. Na de eerste wedstrijd uit de sportcup gehaald en overgezet naar de hoogste klasse van de OW cup. Eerste wedstrijd 12, toen 5 en daarna op t podium. Helaas ook een paar dikke klappers gemaakt dit seizoen en me pijn gedaan. Het eerste seizoen geeindig als vijfde in totaalstand.

 

Tweede seizoen ook leuke dingen mee mogen doen, met de TT, met de Britische Super Bikes. Helaas eindigde de TT in de laatste ronde in de grindbak en de Britisch Superbikes in het ziekenhuis. Een verbrijzelde voet en gescheurde enkel. Ik heb die winter keihard getraind. En in 2016 stond ik met een Yamaha R6 aan de start. Dit seizoen hebben we ons team gevormd en hebben we ondanks veel motorpech goed op de kaart gezet. Een derde plek BeNecup en tweede plek ONK heb ik gehaald.

 

Voor het komende seizoen willen we van start met een Superbike, een Yamaha R1M!!!

We zullen in het IDM deelnemen, wat een stevige dobber zal zijn.  De motor is nieuw, de banen zijn nieuw. En toch hebben we er veel zin aan om deze uitdaging aan te gaan.

Nieuwste fotoalbums

OW CUP 16-8-2015 GAMMA RACING DAY 2015 assen 4-4-2015

Sponsoren